Laden...

Vrouw veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Kootwijkerbroek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Kootwijkerbroek
Arnhem, 03 november 2017

De rechtbank veroordeelde een 28-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek voor het veroorzaken van een verkeersongeval in haar woonplaats. Zij kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 70 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd.

Op 16 februari 2016 ging de vrouw vanwege de slechte staat van het wegdek in het midden van een smalle en donkere weg rijden. Na een bocht kwam zij in aanrijding met een fietsster, die aan haar verwondingen overleed.

Berouwvol

Volgens de rechtbank maakte de vrouw zich schuldig aan aanmerkelijk onoplettend rijden. Dit is de lichtste categorie van schuld. De rechtbank hield bij de veroordeling rekening met het tijdsverloop en haar blanco strafblad. Daarnaast maakte de vrouw een berouwvolle indruk. Zij heeft haar betrokkenheid getoond nadat het slachtoffer overleed. De vrouw is op de begrafenis geweest en heeft – tot de dag van de zitting – veelvuldig contact met de nabestaanden gehad. De rechtbank is zich ervan bewust dat geen enkele straf recht zal doen aan het gemis dat de nabestaanden hun hele leven nog zullen ervaren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten