Laden...

Wageningse golfclub mag golfbaan voorlopig niet uitbreiden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Wageningse golfclub mag golfbaan voorlopig niet uitbreiden
Arnhem, 06 juli 2016

De voorzieningenrechter heeft de door Burgemeester en Wethouders (B&W) van de gemeente Wageningen verleende omgevingsvergunning aan een Wageningse golfclub geschorst. Hierdoor mag de golfclub de bestaande golfbaan op sportpark De Zoom voorlopig niet uitbreiden.

B&W hadden een omgevingsvergunning aan de golfclub verleend, zodat zij de bestaande golfbaan met 5 holes kon uitbreiden. Deze vergunning was onder meer nodig, omdat de aanleg in strijd is met het bestemmingsplan. De Vereniging tot Behoud van Natuur en Landschap in en om Wageningen en Stichting Behoud Cultuurlandschap de Dorschkamp konden zich hier niet in vinden en dienden een verzoek om voorlopige voorziening in.

Schorsing tot uitspraak bodemprocedure

Volgens de vereniging en stichting verdraagt de omgevingsvergunning zich niet met de Omgevingsverordening van de Provincie Gelderland. De rechtbank gaat hierin mee en treft een voorlopige voorziening, omdat dat de verleende vergunning in strijd is met deze Omgevingsverordening. 

De schorsing duurt totdat de rechtbank uitspraak heeft gedaan in de bodemprocedure.

Uitspraken