Laden...

Weer gevangenisstraf Winterswijker voor stelselmatig lastig vallen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Weer gevangenisstraf Winterswijker voor stelselmatig lastig vallen
Zutphen, 30 december 2014

De man (33 jaar), die bekend staat als de waxinelichtgooier, is tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor belaging. De man heeft de ouders van het vrouwelijke slachtoffer gedurende een periode meermalen gebeld. Daarnaast heeft hij heeft denigrerende, insinuerende en misleidende teksten over de vrouw geplaatst op een internetsite en heeft hij beledigende tweets over haar op Twitter gezet. Bovendien heeft hij een aantal collega’s van de vrouw benaderd op hun Facebook-accounts waarbij hij ook denigrerende en insinuerende opmerkingen heeft gemaakt.

De Winterswijker heeft het vrouwelijke slachtoffer op deze manier stelselmatig lastiggevallen en geruime tijd inbreuk gemaakt op haar persoonlijke levenssfeer. Niet duidelijk is waarom aangeefster deze negatieve aandacht van verdachte over zich krijgt uitgestort, wat de situatie voor haar extra beangstigend en onbeheersbaar maakt.

Stevig afrekenen

Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met straffen zoals opgelegd in soortgelijke zaken en de voorgeschiedenis en de persoon van verdachte. De rechtbank ziet dit als een zwaar vergrijp en wil stevig afrekenen met de man. Op deze wijze moet hem duidelijk worden dat hij op moet houden met het belagen van mensen.

De rechtbank legt een deel van de gevangenisstraf van 180 dagen voorwaardelijk op. Als de Winterswijker binnen drie jaar nogmaals (soortgelijke) strafbare feiten pleegt, dan moet hij de 100 dagen voorwaardelijk alsnog in de cel doorbrengen.

Meest gelezen berichten