Laden...

Werkstraf Velpenaar voor vernieling brommobiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf Velpenaar voor vernieling brommobiel
Arnhem, 30 oktober 2014

Een 21-jarige man uit Velp is vrijgesproken van zware mishandeling en openlijk geweld tegen een persoon en is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uren voor het ook tenlastegelegde openlijk geweld tegen een brommobiel. 

De rechtbank is van oordeel dat niet is bewezen dat de 21-jarige Velpenaar was betrokken bij de mishandeling in Westervoort, waarbij een 17-jarige jongen uit Tolkamer een gebroken arm opliep. Wel vindt de rechtbank bewezen dat de Velpenaar samen met anderen openlijk geweld heeft gepleegd tegen de brommobiel van de 17-jarige jongen en dat hij de brommobiel heeft vernield door deze tegen een boom te rijden. De rechtbank heeft hem hiervoor veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur.

De rechtbank wijkt af van de eis van de officier van justitie die een werkstraf van 25 uur had geëist. De rechtbank vindt het namelijk aannemelijk dat de Velpenaar iets heeft meegekregen van de mishandeling van de 17-jarige jongen en het is dan ook zeer kwalijk dat de Velpenaar vervolgens ook nog eens de brommobiel van deze jongen vernielt. Ook heeft de rechtbank de Velpenaar veroordeeld tot vergoeding van de schade aan de brommobiel.

De volledige uitspraak is via onderstaande ECLI-nummer te lezen.