Laden...

Werkstraf voor Winterswijker voor veroorzaken verkeersongeval onder invloed van alcohol

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor Winterswijker voor veroorzaken verkeersongeval onder invloed van alcohol
Zutphen, 19 september 2014

De rechtbank Gelderland heeft een 52-jarige man uit Winterswijk veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een rij-ontzegging van 12 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. 

Onder invloed

De man heeft onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakt, waarbij de bestuurder van de tegemoetkomende auto gewond is geraakt. In zijn verklaringen en tijdens de zitting heeft de 52-jarige man dit beaamd. 

Letsel onduidelijk

De rechtbank heeft niet duidelijk kunnen vaststellen welk letsel het slachtoffer heeft opgelopen en of hij hier naderhand nog hinder van heeft ondervonden. In het dossier wordt gesproken over een klein fractuurtje bij zijn elleboog. 

Gevaar

De rechtbank verwijt de man dat hij door zijn gedragingen gevaar op de weg heeft veroorzaakt. De rechtbank kan niet vaststellen dat er sprake was van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of dat het slachtoffer naderhand verhinderd was zijn normale bezigheden uit te oefenen. De rechtbank rekent het de man ook aan dat hij onder invloed van alcohol was. De man heeft niet eerder een vergelijkbaar ongeval veroorzaakt.

Meest gelezen berichten