Laden...

Werkstraf voor betrokkenheid bij exploitatie hennepkwekerij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor betrokkenheid bij exploitatie hennepkwekerij
Zutphen, 22 december 2014

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 33-jarige Zutphenaar tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand. De man is schuldig verklaard aan betrokkenheid bij de exploitatie van een hennepkwekerij in Zutphen.

Meerdere personen

In de periode van februari 2010 – februari 2013 blijkt de man, samen met enkele andere personen, betrokken bij de exploitatie van een hennepkwekerij in een woning in Zutphen. In een slaapkamer in de woning zijn enkele kweekkassen gevonden. Bovendien werd een slaapkamer gebruikt als droogruimte voor de hennepstekken.

Vrijspraak

De Zutphenaar werd ook verdacht van bedreiging cq. zware mishandeling van de bewoner van het adres waarop de hennepkwekerij zich bevond. De hierover afgelegde verklaringen (van-horen-zeggen) acht de rechtbank onvoldoende als steunbewijs bij de aangifte. De rechtbank sprak de man hiervan vrij.
Daarnaast legde de officier van justitie hem diefstal (elektriciteit) en de exploitatie van een tweede hennepkwekerij in een woning op een ander adres in Zutphen ten laste. Bij gebrek aan bewijs heeft de rechtbank de man hiervan vrijgesproken.

Meest gelezen berichten