Laden...

Werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf voor ontucht met nichtje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf voor ontucht met nichtje
Arnhem, 27 juni 2014

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 60-jarige man uit Driel veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een onvoorwaardelijke werkstraf van 120 uur voor het misbruiken van zijn nichtje gedurende meerdere jaren.

Per ongeluk aangeraakt

Het slachtoffer kwam in de betreffende periode zo’n tweemaal per jaar bij haar oom logeren. Wanneer zij daar was, werd zij betast door haar oom. Dit gebeurde in bad, in bed en achter de computer.

Hoewel de 60-jarige man uit Driel verklaarde dat eventueel aanraken zijn nichtje in bad altijd per ongeluk was, neemt de rechtbank aan dat het zo frequent aanraken van specifieke lichaamsdelen niet per ongeluk kan zijn. Bovendien was het meisje rond haar twaalfde lichamelijk in ontwikkeling waardoor enige voorzichtigheid gepast was geweest. 

Onvoldoende bewijs voor ontucht met ander nichtje

De man werd ook verdacht van het plegen van ontucht bij zijn andere nichtje. Hiervoor is naar het oordeel van de rechtbank onvoldoende bewijs aanwezig. 

Oudere feiten

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf meegewogen dat het oude feiten betreffen. Hoewel het ontucht heeft plaatsgevonden gedurende meerdere jaren, houdt de rechtbank er rekening mee dat frequentie waarin de ontuchtige handelingen plaatsvonden zich hebben beperkt tot een aantal keren. De rechtbank komt tot een lagere straf dan door de officier van justitie is geëist, omdat de rechtbank minder bewezen acht dan de officier van justitie

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.