Laden...

Werkstraf man uit Dodewaard voor veroorzaken verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf man uit Dodewaard voor veroorzaken verkeersongeval
Arnhem, 08 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 43-jarige man uit Dodewaard voor het veroorzaken van een verkeersongeval. Hij kreeg een werkstraf van 100 uur en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 12 maanden - waarvan 6 voorwaardelijk - opgelegd.

De man reed op 17 september 2015 met een te hoge snelheid over de Welysestraat in Dodewaard. Hij reed vervolgens een onoverzichtelijke bocht in en kwam daarbij met de rechterwielen van zijn auto in de berm terecht. Daar liepen op dat moment 2 voetgangers met hun hond. De voetganger liepen beiden zwaar lichamelijk letsel op en de hond is een paar dagen later overleden.

Extra motivatie

De opgelegde werkstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Maar de rechtbank komt wel tot een hogere ontzegging van de rijbevoegdheid dan de 6 maanden die het OM eiste. Volgens de rechtbank brengt de eis onvoldoende de ernst en omvang van het ongeluk tot uitdrukking. Met het voorwaardelijke deel van de rijontzegging wil de rechtbank de man extra motiveren om voorzichtig en oplettend te rijden en zich te houden aan de verkeersregels.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten