Laden...

Werkstraf mannen uit Winterswijk voor openlijke geweldpleging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf mannen uit Winterswijk voor openlijke geweldpleging
Zutphen, 24 mei 2016

De rechtbank veroordeelde 2 mannen van 25 jaar en een 30-jarige man uit Winterswijk voor openlijke geweldpleging tegen een persoon. Ze kregen allemaal een werkstraf van 50 uur opgelegd.

Inbraak

Op 28 januari 2015 hebben de mannen samen met 3 andere medeverdachten een 14-jarige jongen - eveneens afkomstig uit Winterswijk - in een bos in Winterswijk op bedreigende wijze ondervraagd over een inbraak gepleegd bij de voormalige videotheek ‘de Baron’. Hierbij heeft een van de medeverdachten de jongen ook enkele klappen met vlakke hand gegeven.

Eigen rechter

De mannen hebben door hun handelen een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer en zich schuldig gemaakt aan het spelen voor eigen rechter. Tot slot moeten de mannen allemaal een schadevergoeding van ruim 600 euro aan het slachtoffer betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken