Laden...

Werkstraf om behandeling voort te kunnen zetten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf om behandeling voort te kunnen zetten
Zutphen, 06 oktober 2014

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 30-jarige man uit Almelo veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 81 dagen en een werkstraf van 60 uur voor bedreiging van het slachtoffer met een mes.

De man had een relatie met een meisje van 13 jaar oud. De vader van het meisje sprak verdachte erop aan dat hij het niet eens was met de relatie tussen hem en zijn dochter. De moeder van het meisje sloeg veroordeelde vervolgens in zijn gezicht. De man haalde toen een mes uit zijn zak en hield dat voor zich.

Noodweer?

De advocate van de man heeft aangevoerd dat hij zich bedreigd voelde door vader en moeder en dat hij heeft gehandeld uit noodweer, toen hij het mes uit zijn zak pakte en dit toonde.

De rechtbank is het met het verweer van de advocate niet eens. De situatie waarin de man zich bevond was niet zo bedreigend dat hij niet anders kon dan een mes te voorschijn halen. Hij had ook anders kunnen handelen om de eventuele bedreiging te verminderen. De rechtbank sprak de man uit Almelo vrij van het steken en prikken met het mes in de richting van de vader.

Voorwaardelijke gevangenisstraf

De rechtbank is niet ingegaan op de eis van de officier van justitie, inhoudende onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Uit het rapport van de reclassering blijkt dat de man behandeling ondergaat bij forensische zorg en de rechtbank vindt het belangrijk dat deze behandeling niet onderbroken wordt. Door een werkstraf op te leggen kan de behandeling worden voortgezet.

Meest gelezen berichten