Laden...

Werkstraf voor overtreden Wet Milieubeheer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor overtreden Wet Milieubeheer
Arnhem, 05 maart 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 24-jarige man uit Lobith veroordeeld tot een werkstraf voor de duur van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor het overtreden van de Wet Milieubeheer.

Afvalstoffen ingezameld en verhandeld

De man heeft (gevaarlijke) afvalstoffen ingezameld en verhandeld, zonder dat hij ingeschreven stond op de VIHB-lijst van vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars. Daarnaast heeft hij afvalstoffen overgebracht van Duitsland naar Nederland, zonder dat hij de betrokken autoriteiten daarvan in kennis heeft gesteld. Deze kennisgeving is wel vereist.

Belastend voor het milieu en volksgezondheid

Afvalstoffen kunnen belastend zijn voor het milieu en de volksgezondheid. Ongecontroleerde handel en overbrenging kan leiden tot een ongewenste stroom van afvalstoffen, met alle (milieu)gevolgen van dien.

Stok achter de deur

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank onder meer rekening gehouden met het feit dat de man nog steeds in dezelfde branche werkt. Om die reden heeft de rechtbank een deel van de werkstraf, als stok achter de deur, voorwaardelijk opgelegd.

De hele uitspraak wordt later vandaag op deze pagina gepubliceerd.