Laden...

Werkstraf en rijontzegging voor veroorzaken verkeersongeval Groesbeek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf en rijontzegging voor veroorzaken verkeersongeval Groesbeek
Arnhem, 31 oktober 2014

Een 23-jarige man uit Groesbeek is door de rechtbank veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, tot het verrichten van een werkstraf van 140 uren en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 12 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren.

De man heeft 12 januari 2013 in Groesbeek ter hoogte van een bocht naar links in de Nijmeegsebaan niet afgeremd, maar is rechtdoor gereden tegen een stilstaande auto. De inzittende van die auto heeft ernstig letsel opgelopen. De rechtbank merkt het rijgedrag van de man aan als zeer onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam en is van oordeel dat de man te weinig rekening heeft gehouden met andere verkeersdeelnemers.

Bij de strafmaat heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man voorafgaand aan de aanrijding vanaf het Keizer Karelplein in Nijmegen zeer gevaarlijk rijgedrag heeft laten zien.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Meest gelezen berichten