Laden...

Werkstraf voor aanrijden invalidewagen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor aanrijden invalidewagen
Arnhem, 28 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde een 61-jarige Nijmegenaar voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Nijmegen. De man moet 80 uur werken en kreeg daarnaast een voorwaardelijk rijontzegging van 6 maanden opgelegd.

De man reed als automobilist op de Groesbeekseweg en sloeg rechts af de Koolemans Beynenstraat in. Bij het afslaan zag de automobilist een invalidenwagen, die de straat overstak, over het hoofd en reed deze omver. De inzittende raakte daarbij zwaargewond en zijn hond overleefde het ongeluk niet. De rechtbank is van mening dat de automobilist een belangrijke verkeersfout heeft gemaakt door bij het rechts afslaan niet naar links te kijken.

Contact met slachtoffer

Voorgevel van Paleis van Justitie in Arnhem

Bij de strafbepaling heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de man een blanco strafblad heeft en na het ongeluk contact heeft gehouden met het slachtoffer. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten