Laden...

Werkstraf voor hennepkwekerij autogaragebedrijf in Baak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor hennepkwekerij autogaragebedrijf in Baak
Zutphen, 18 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 57-jarige man uit Hengelo (G) voor het exploiteren van een hennepkwekerij, beschadiging van de elektriciteitsmeter en verboden wapenbezit. Hij kreeg een  werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden.

1631 hennepplanten

In de zomer van 2014 kreeg een wijkagent van de gemeente Bronkhorst meldingen doorgespeeld van een aantal verdachte omstandigheden bij een autogaragebedrijf in Baak. Zo waren er grote ventilatoren op het dak van de garage gemonteerd en werden ook enkele zakken potgrond aangetroffen. Deze informatie gaf de wijkagent op zijn beurt door aan een onderzoeksteam, die op 24 november 2014 een instap deed bij de garage. Daar troffen zij achter een afgetimmerde ruimte op een etage in het bedrijf van de man een tweetal ruimtes met in totaal 1631 hennepplanten aan. 

Nastreven financieel gewin

De rechtbank nam bij het bepalen van de straf mee dat de man samen met een ander persoon – van wie hij de naam niet wenst te noemen – in zijn bedrijfspand een hennepkwekerij hebben ingericht en in werking gehad. Zij hebben hiermee doelbewust op illegale wijze financieel voordeel nagestreefd. Daarnaast heeft de man het zegel van de elektriciteitsmeter verbroken en de aansluiting verzwaard. Hiermee heeft hij niet alleen gezorgd voor schade en hinder voor het elektriciteitsbedrijf, maar ook gezorgd voor een gevaarlijke situatie. Ook had de man verboden messen in bezit. In het voordeel van man speelde mee dat hij een blanco strafblad had en het om een feit uit 2014 gaat.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken