Laden...

Werkstraf voor jeugdige veelpleger

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor jeugdige veelpleger
Arnhem , 29 september 2015

Een 16- jarige jongen uit Arnhem heeft een voorwaardelijke celstraf van 180 dagen gekregen. Ook kreeg de Arnhemmer een werkstraf van 140 uur.

Diefstal en overval

De jongen heeft op 21 januari 2015 een auto in Arnhem gestolen. Hij heeft ook met deze auto gereden, maar hij had geen rijbewijs. Daarnaast heeft de jongen op 25 maart 2015 een scooterleverancier in Velp overvallen. Daar waren nog 2 andere jongens bij betrokken. Een van de 3 jongens had een scooter besteld.  Het drietal had afgesproken dat zij hem en de leverancier zouden overvallen bij het bezorgen van de scooter.

Gebrek aan bewijs

De jongen werd ook verdacht van het openzetten van een kraantje in de openbare bibliotheek Rozet in Arnhem op 16 maart 2014 in Arnhem.  Dit heef tot grote wateroverlast  gezorgd. De jongen is hiervan vrijgesproken. Er is te weinig bewijs dat hij dit heeft gedaan.

Leerstraf en schadevergoeding

Naast de straf moet de jongen zich onder begeleiding van de reclassering houden aan een begeleidingstraject. Verder moet hij een leerstraf sociale vaardigheden volgen. Bij de straf hoort ook een schadevergoeding aan de slachtoffers voor een bedrag van 2500 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten