Laden...

Werkstraf voor man die kredietinstelling oplichtte

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor man die kredietinstelling oplichtte
Zutphen, 11 juli 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 42-jarige man uit Harderwijk tot een werkstraf van 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De man heeft begin 2015 geprobeerd 2 kredietinstellingen op te lichten. 1 keer slaagde hij. De tweede keer bleef het bij een poging. Ook heeft hij valsheid in geschrifte gepleegd en een valse aangifte bij de politie gedaan.

De man heeft onder andere de naam en gegevens van zijn toenmalige partner misbruikt om op deze wijze een krediet te kunnen afsluiten bij financiële instellingen.

Strafbepaling

Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. De rechtbank hield bij de strafbepaling rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man, zijn proceshouding en het feit dat de man spijt heeft van wat hij gedaan heeft. De rechtbank legde geen voorwaardelijke gevangenisstraf op omdat man niet eerder is veroordeeld. De voorwaardelijke werkstraf is verbonden aan een proeftijd van 2 jaar, als stok achter de deur.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een benadeelde partij een schadevergoeding van bijna 2.300 euro betalen. Een andere benadeelde partij is niet-ontvankelijk verklaard.

Uitspraken