Laden...

Werkstraf voor veroorzaken ernstig verkeersongeval Deest

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf voor veroorzaken ernstig verkeersongeval Deest
Arnhem, 27 januari 2017

De rechtbank veroordeelde een 24-jarige man uit Linde voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op de Maas en Waalweg bij Deest. De man kreeg een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

Tijdens de avondspits van 15 oktober 2015 keek de vrachtwagenchauffeur ter hoogte van een invoegstrook op zijn wegenkaart waardoor hij te laat constateerde dat zijn voorganger remde voor een file. Hierdoor kon hij zijn vrachtwagen niet op tijd tot stilstand brengen. Bij het verkeersongeval zijn 3 auto’s betrokken geraakt, waarvan alle 3 de bestuurders gewond raakten, van wie 1 ernstig. 

Beroepschauffeur

De rechtbank heeft de man geen onvoorwaardelijke rijontzegging opgelegd, vanwege zijn schuldbewuste houding en zijn werk als vrachtwagenchauffeur. De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten