Laden...

Werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor ex-militair die hennep teelde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor ex-militair die hennep teelde
Arnhem, 02 december 2014

De militaire kamer van de rechtbank Gelderland te Arnhem heeft een 27-jarige ex-militair veroordeeld wegens het telen van ongeveer 405 hennepplanten en diefstal van elektriciteit tot 160 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

De militaire kamer rekent het de man aan dat hij vanwege het geld het ‘zero tolerance’-drugsbeleid voor militairen heeft genegeerd. Hij heeft daarbij door het illegaal aftappen van stroom de elektriciteitsleverancier benadeeld en een brandgevaarlijke situatie veroorzaakt.

De voormalige militair is vrijgesproken van het illegaal bezit van munitie.

Mede daarom is de opgelegde straf iets lager dan de 180 uur werkstraf en de maand voorwaardelijke gevangenisstraf die de officier van justitie had geëist.

De hennep is in beslag genomen en vernietigd. De winst uit een eerdere oogst, die geschat wordt op € 9.890 moet de man terug betalen.

Meest gelezen berichten