Laden...

Werkstraffen mannen uit Warnsveld voor kweken hennep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraffen mannen uit Warnsveld voor kweken hennep
Zutphen, 16 februari 2017

De rechtbank veroordeelde 2 mannen uit Warnsveld van respectievelijk 48 en 51 jaar tot werkstraffen van 100 uur. Zij zijn schuldig bevonden aan het medeplegen van het kweken en oogsten van hennep. Twee medeverdachten uit Zutphen werden vrijgesproken.

413 planten

De 48-jarige Warnsvelder kweekte hennep tussen 1 mei en 30 juni 2014 in zijn Zutphense bedrijfspand. Eenmaal werd de hennep geoogst. Dit deed hij samen met zijn 51-jarige plaatsgenoot. Het ging om een hoeveelheid van 413 hennepplanten. Het Openbaar Ministerie eiste in beide zaken naast een werkstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand met een proeftijd van 2 jaar. De rechtbank komt tot een lagere straf rekening houdend met feit dat het om oudere zaken gaat.

Vrijspraak voor Zutphens duo

Twee  Zutphenaren van respectievelijk 46 en 51 jaar werden vrijgesproken voor het medeplegen van het kweken van hennep. Op basis van dossier - en wat er tijdens de zitting  naar voren is gebracht - kan niet wettig en overtuigend bewezen worden dat dit duo betrokken is geweest bij de hennepkwekerij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten