Laden...

Werkstraffen voor aandeel vechtpartij centrum Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraffen voor aandeel vechtpartij centrum Arnhem
Arnhem, 13 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een man uit Silvolde en Westervoort, beiden 26 jaar,  voor openlijke geweldpleging. Zij kregen allebei een werkstraf van 80 uur opgelegd.

Confrontatie opgezocht

De mannen hebben op kerstavond tijdens het uitgaan in het centrum van Arnhem op straat gevochten met een andere man en een vrouw. Daarvoor was er over en weer naar elkaar gescholden. De rechtbank rekent het de mannen aan dat zij de confrontatie hebben opgezocht, terwijl ze elkaar al gepasseerd waren op straat. De mannen hebben vervolgens geweld gebruikt tegen de aangevers door hen in het gezicht te stompen en te slaan. Dat 1 van de mannen handelde uit zelfverdediging, is niet aannemelijk geworden.

Lagere straf

Aan de andere kant is gebleken dat 1 van de aangevers zich ook niet onbetuigd heeft gelaten in de aanloop naar en tijdens de vechtpartij. De rechtbank houdt hier rekening mee bij de strafoplegging. Ook met het gegeven dat deze man niet is vervolgd voor zijn aandeel in het geweld. De rechtbank weegt dit laatste mee, waardoor de rechtbank een lagere straf zal opleggen dan door de officier van justitie is geëist. Die eiste namelijk voorwaardelijke gevangenisstraffen van 2 weken en werkstraffen van 120 uur.

Tot slot moeten beide mannen schadevergoedingen van 250 euro betalen aan 1 van de aangevers.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten