Laden...

Werkstraffen voor opzetten en exploiteren hennepkwekerij in Zutphen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraffen voor opzetten en exploiteren hennepkwekerij in Zutphen
Arnhem, 20 december 2016

De rechtbank veroordeelde 4 mannen voor het opzetten en exploiteren van een hennepkwekerij in een gehuurd bedrijfspand Zutphen. Zij kregen allemaal een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand opgelegd.

De manen zijn afkomstig uit Deventer en Eerbeek. Volgens de rechtbank hebben zij bewust samengewerkt bij het opzetten en exploiteren van de hennepkwekerij. Daarbij was hun aandeel even groot.

Straf conform eis

De opgelegde straffen zijn even hoog als het Openbaar Ministerie (OM) eiste. Het kwartet moet het voordeel dat zij hebben gekregen door de exploitatie van de hennepkwekerij betalen aan de staat. Het gaat dan om een bedrag van ruim 12 duizend euro per persoon.

Tot slot moeten de mannen ook een schadevergoeding van ruim 5 duizend euro per persoon aan de benadeelde partij betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken