Laden...

Winterswijker veroordeeld voor mishandeling echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Winterswijker veroordeeld voor mishandeling echtgenote
Zutphen, 26 april 2017

Een 48-jarige man uit Winterswijk maakte zich schuldig aan het mishandelen van zijn echtgenote. Daarnaast bedreigde hij zijn echtgenote en 3 dochters. De rechtbank legde hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden, met een proeftijd van 2 jaar, op.

Keel knijpen

De man heeft zijn vrouw mishandeld door hard haar keel dicht te knijpen. Daarnaast heeft hij bedreigingen geuit tegen 2 van zijn dochters, die ook voor zijn 3e dochter en zijn vrouw waren bedoeld.

Lagere straf dan eis officier

rechtbank gelderland, Zutphen, uitspraak, rechtszaak

De officier van justitie eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden, met een proeftijd van 2 jaar. Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank rekening met het feit dat de man eerder is veroordeeld voor huiselijk geweld. De rechtbank matigde de eis van de officier, omdat de man al een aantal maanden een enkelband heeft gehad.

Bijzondere voorwaarden

Er zijn bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke gevangenisstraf gekoppeld. Dit zijn een meldplicht bij de reclassering, een contactverbod met zijn echtgenote en een locatieverbod voor de wijk waarin zijn echtgenote woont. Daarnaast moet de Winterswijker een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf van 15 uur uitvoeren.

Uitspraken