Laden...

Wordfeud chatcontact leidt tot seks met minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Wordfeud chatcontact leidt tot seks met minderjarige
Arnhem, 07 april 2015

De rechtbank Gelderland heeft een 38-jarige man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het hebben van seks met een 14-jarig meisje en het onttrekken van dat meisje aan het wettig gezag dat haar ouders over haar hadden.

Wordfeud chatcontact

De man en het meisje kregen in de zomer van 2013 via het spel Wordfeud chatcontact met elkaar. Hun chatcontact leidde tot het maken van een afspraak om elkaar te ontmoeten. Aanvankelijk heeft het meisje gechat dat ze 17 jaar oud was. Later heeft ze in een bericht laten weten dat ze pas 14 jaar was. De man heeft het meisje onder druk gezet de ontmoeting door te laten gaan, door te chatten dat hij zichzelf anders iets zou aandoen.

Meegenomen naar woning man

Op enig moment is het meisje van huis weggelopen naar de met de man afgesproken plaats en is zij bij hem in de auto gestapt. Onderweg naar de woning van de man ontving het meisjes telefoontjes en sms’jes van haar familie, waaruit bleek dat zij haar zochten. Hiervan was de man op de hoogte, evenals van het feit dat het meisje was weggelopen. Desondanks heeft hij het meisje meegenomen naar zijn woning, waar zij meermalen seks met elkaar hebben gehad, waaronder gemeenschap. Door de telefoongegevens van het vermiste meisje te analyseren, rees bij de politie de verdenking dat zij bij de man zou kunnen zijn. De dag na haar verdwijning is het meisje door de politie in de woning van de man aangetroffen.

​Misbruik

De rechtbank neemt het de man in hoge mate kwalijk dat hij zijn afspraak met het meisje heeft doorgezet, ook nog onder het dreigement zichzelf anders iets aan te doen, terwijl hij wist dat het meisje minderjarig was en terwijl hij ook wist dat zij zonder toestemming of medeweten van haar ouders bij hem was. Hij heeft misbruik gemaakt van de kwetsbaarheid van het meisje en de afhankelijke positie waarin zij verkeerde. Bovendien heeft hij zich bij herhaling schuldig gemaakt aan vergaande seksuele handelingen met het meisje. Volgens het door de reclassering over de man uitgebrachte rapport legt hij de schuld voor de gebeurtenissen buiten zichzelf en bagatelliseert hij die. Daarnaast toont hij geen empathie met het slachtoffer. Met dit alles heeft de rechtbank rekening gehouden bij het opleggen van de straf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten