Laden...

Wrakingsverzoek afgewezen in zaak familiedrama Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Wrakingsverzoek afgewezen in zaak familiedrama Apeldoorn
Zutphen , 02 juli 2015

De rechtbank zou de schijn van partijdigheid ophouden door onvoldoende gemotiveerd herhaaldelijk een door de verdediging voorgestelde en ter zitting meegenomen arts niet als deskundige te beschouwen.

Maar de wrakingskamer is van oordeel dat de rechter in ieder concreet geval moet beoordelen of een door de verdediging voorgesteld persoon, niet ingeschreven in het landelijke register, voldoende deskundig is op het voorliggende vakgebied.

De rechtbank heeft, onder verwijzing naar een eerder door de rechter-commissaris genomen en uitvoerig gemotiveerde beslissing, geoordeeld nog steeds niet overtuigd te zijn van de expertise van betrokkene op het onderhavige vakgebied waar diverse uiteenlopende disciplines samenkomen.

Deze beslissing is zeker niet dermate onbegrijpelijk dat daardoor enige schijn van vooringenomenheid wordt gerechtvaardigd. Het verzoek tot wraking is afgewezen.

Uitspraken