Laden...

Zes maanden celstraf voor inbraak, heling en munitiebezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Zes maanden celstraf voor inbraak, heling en munitiebezit
Zutphen, 29 april 2014

De rechtbank vindt niet bewezen dat een 29-jarige verdachte uit Harderwijk betrokken is geweest bij de inbraak in Vierhouten in de periode van 2 tot en met 3 december 2012. Dat hij met een daar gestolen bankpas heeft gepind, een hotel heeft betaald en geld overgeschreven dan wel getracht geld over te schrijven kan ook niet worden bewezen. De rechtbank spreekt verdachte van deze feiten vrij.

Verdachte wordt ook vrijgesproken van heling van een fiets omdat niet kan worden bewezen dat verdachte wist of redelijkerwijs kon vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig was. Verdachte wordt verder vrijgesproken van bezit van een vuurwapen omdat uit de stukken blijkt dat het onder verdachte in beslag genomen wapen een wapen was dat sprekende gelijkenis vertoonde met een vuurwapen.

De rechtbank vindt het medeplegen van een inbraak, heling van een navigatiesysteem en bezit van munitie wel bewezen en veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 6 maanden. De rechtbank ziet geen ruimte meer voor een voorwaardelijk strafdeel gelet op de tijd die verdachte in voorarrest heeft doorgebracht en het feit dat de rechtbank anders dan de officier van justitie 6 van de 9 feiten niet bewezen vindt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten