Laden...

Zutphenaar veroordeeld voor brandstichting, diefstal en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Zutphenaar veroordeeld voor brandstichting, diefstal en mishandeling
Zutphen, 21 juni 2016

De rechtbank veroordeelde een 29-jarige man uit Zutphen voor brandstichting, diefstal, vernieling, mishandeling en bedreiging. Hij kreeg een gevangenisstraf van 367 dagen en tbs met voorwaarden voor de duur van maximaal 4 jaar opgelegd.

Brandstichting

De man heeft brand gesticht in zijn flat waardoor gevaar is ontstaan. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de brandstichting ook levensgevaar voor de omwonenden heeft opgeleverd, omdat de wanden van de flat van beton waren. De rapportage die door de deskundige was opgesteld, sprak enkel van gevaar voor goederen.

Sterk verminderd toerekeningsvatbaar

De Zutphenaar is zowel door een psycholoog als psychiater onderzocht. Deze beide deskundigen vinden de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Om die reden heeft de rechtbank - naast de gevangenisstraf - de tbs maatregel opgelegd.

Omdat er geen gevaar voor personen te vrezen is geweest, kan de tbs maatregel tot maximaal 4 jaar worden verlengd.  

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken