Laden...

Zutphenaar veroordeeld na veroorzaken fataal verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Zutphenaar veroordeeld na veroorzaken fataal verkeersongeval
Zutphen , 12 juni 2015

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 23-jarige man uit Zutphen tot 240 uur werkstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid van 1 jaar.

Ongeval met dodelijke afloop

De Zutphenaar reed in de ochtend van 29 oktober 2014 over de Elderinkweg in Hengelo (Gelderland). Daarbij zag de man de van rechts komende bestuurster die uit Berenschotstraat kwam - en aan wie hij voorrang moest verlenen - over het hoofd. De auto van het slachtoffer sloeg over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en is als gevolg van haar verwondingen op 11 november 2014 overleden.

Straf conform eis

De opgelegde straf van de rechtbank is conform de eis van de officier van justitie.  De man heeft door zijn verwijtbare gedrag de kruising en de van rechts komende automobiliste niet gezien, waardoor hij geen voorrang verleende of vaart minderde. Dit had fatale gevolgen en dat rekent de rechtbank de man zwaar aan.

Uitspraken