Laden...

Zware mishandeling leidt tot celstraf voor Arnhemmer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Zware mishandeling leidt tot celstraf voor Arnhemmer
Arnhem , 09 november 2015

Een 25-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren en met oplegging van bijzondere voorwaarden, waaronder een klinische behandeling. De Arnhemmer is schuldig bevonden aan poging tot zware mishandeling en voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg, namelijk een gebroken arm.

Impact

Het slachtoffer van beide feiten was dezelfde persoon. Beide feiten vonden plaats in de woning waar de man en het slachtoffer een kamer huurden. Het betreffen forse geweldsfeiten die erg veel impact op het slachtoffer hebben gehad. Het slachtoffer was bang en ervaart nog altijd een gevoel van onveiligheid in zijn eigen woning.

Straf conform eis

De rechtbank vindt 1 feit minder bewezen dan de officier van justitie. Maar door de hevigheid van het geweld die de man heeft toegepast oordeelt de rechtbank dat de straf die door de officier van justitie was geëist passend en geboden is.

Uitspraken