Laden...

Zwollenaar veroordeeld voor oplichting en verduistering

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Zwollenaar veroordeeld voor oplichting en verduistering
Zutphen , 21 september 2015

Een 36-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 91 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de man een taakstraf van 100 uur.

Snel en makkelijk financieel gewin

De Zwollenaar heeft zich in een periode van 8 maanden schuldig gemaakt aan een viertal gevallen van oplichting en verduistering. Zo werd er in augustus 2013 een rolsteiger verduisterd. De man sloot bij een bedrijf een (ver)huurcontract af door gebruik te maken van zijn legitimatiebewijs en door het vertellen van leugens. Dat daardoor voor de gedupeerden financieel nadeel is ontstaan, is vanzelfsprekend. De Zwollenaar heeft zich laten leiden door het snelle en makkelijke financiële gewin. Daarnaast heeft de man schade toegebracht aan het vertrouwen dat in het economische verkeer moet kunnen worden gesteld in de wijze waarop goederen worden verhuurd.

Eerder veroordeeld

De rechtbank heeft bij de strafmaat rekening gehouden met het feit dat de man al eerder is veroordeeld voor oplichting en verduistering. De 3 benadeelde partijen zijn niet-ontvankelijk in hun vordering verklaard. Zij kunnen hun vordering nog wel aanbrengen bij de civiele rechter.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken