Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Gelderland > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen rechtbank Gelderland: wat betekenen ze voor u?

Hier leest u welke maatregelen de rechtbank Gelderland heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

De rechtbank informeert u wanneer uw zaak doorgaat en vermeldt daarbij of het om een fysieke zitting of een Skype-zitting gaat en op welke locatie uw zaak wordt behandeld.

Rechtbank Gelderland behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.

15 minuten voor aanvang zitting naar binnen

Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is voor onze gerechtsgebouwen en het Stadstheater een maximum aantal bezoekers vastgesteld waarbij de anderhalvemeternorm gewaarborgd blijft. Daarom laten wij alle betrokkenen van een zaak 15 minuten voor aanvang van de zitting naar binnen.

Avondzittingen

Om zoveel mogelijk zaken te kunnen behandelen verruimt de rechtbank haar openingstijden en zijn er avondzittingen.

Zittingsroosters

Bekijk hier onze actuele zittingsroosters

Toegang publiek en pers

Publiek is beperkt welkom. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u journalist en wilt u informatie over (het bijwonen van) een zaak of uitspraak? Stuur team communicatie dan minimaal 24 uur voor de aanvang van de zitting een mail.

Zittingen in het Stadstheater Arnhem

Het Stadstheater Arnhem (voormalig Schouwburg Arnhem) (Velperbinnensingel 10) is tijdelijk als zittingslocatie aangewezen. In deze flyer (pdf, 276,8 KB) leest u belangrijke informatie voor als u naar het Stadstheater Arnhem komt voor een zitting.

In verband met de veiligheid mogen grote tassen niet mee naar binnen op onze tijdelijke locatie in het Stadstheater. Deze kunt u afgeven bij de beveiliging.

Geen uitleen toga en bef

Het is tot nadere berichtgeving niet meer mogelijk om een toga of bef te lenen op de locaties van de rechtbank Gelderland. Dit is een noodzakelijke maatregel vanuit hygiëne-oogpunt. We vragen u om uw eigen toga en bef mee te nemen wanneer u een zitting heeft op 1 van onze locaties.

Als u naar rechtbank Gelderland komt

Coronamaatregelen rechtbank Gelderland (pdf, 310,7 KB)

Informatie zitting in het Stadstheater Arnhem (pdf, 276,8 KB)

De rechtbank Gelderland bewaart uw gegevens 14 dagen. Deze delen wij bij een uitbraak van het COVID-19 virus op onze rechtbank/locatie met de GGD voor het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.


Voorzieningen

Zowel op de rechtbanklocaties als in het Stadstheater kunt u gebruik maken van de toiletten. Op de rechtbanklocatie kunt u ook koffie, thee en water pakken. In de directe omgeving van de rechtbanklocaties en het Stadstheater zijn veel plekken waar u eten en drinken kunt kopen.


Centrale informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.

Lees hoe wij u van dienst zijn

Zitting in Stadstheater Arnhem

Toegang tot het gerechtsgebouw

Nieuws m.b.t. coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. coronavirus

 

 

Politierechter veroordeelt 6 Gelderse 'relschoppers' Politierechter veroordeelt 6 Gelderse 'relschoppers' https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Politierechter-veroordeelt-6-Gelderse-relschoppers-.aspxArnhem10-2-2021 23:00:00De politierechter in Arnhem heeft gisteren 5 mannen en 1 vrouw veroordeeld in corona-gerelateerde zaken. Deze personen stonden tijdens een zogeheten snelrechtzitting voornamelijk terecht voor opruiing. <p><strong>De politierechter in Arnhem heeft gisteren 5 mannen en 1 vrouw veroordeeld in coronagerelateerde zaken. Deze personen stonden tijdens een zogeheten snelrechtzitting voornamelijk terecht voor opruiing. </strong><strong> </strong><strong>In de meeste zaken legt de rechter een taakstraf met aftrek op en daarbij een voorwaardelijke gevangenisstraf. </strong></p>
Voorzitter Veiligheidsregio moet beslissen over handhavend optreden tegen NS Voorzitter Veiligheidsregio moet beslissen over handhavend optreden tegen NS https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Voorzitter-Veiligheidsregio-moet-beslissen-over-handhavend-optreden-tegen-NS-.aspxArnhem29-10-2020 23:00:00De rechtbank draagt de voorzitter Veiligheidsregio op om binnen 2 weken te beslissen over handhavend optreden tegen de Nederlandse Spoorwegen (NS). <p>De rechtbank draagt de voorzitter Veiligheidsregio op om binnen 2 weken te beslissen over handhavend optreden tegen de Nederlandse Spoorwegen (NS). Omdat eiser dagelijks voor zijn werk met de trein reist en daarbij de kans bestaat de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, heeft hij een belang bij een besluit van de Veiligheidsregio op zijn verzoek tot handhaving.</p>
Publiek beperkt welkom bij zittingen in de rechtszaalPubliek beperkt welkom bij zittingen in de rechtszaalhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Publiek-weer-welkom-bij-zittingen-in-de-rechtszaal-reserveren-noodzakelijk.aspxGelderland12-10-2020 22:00:00Vanaf 17 augustus a.s. is publiek weer welkom bij zittingen van onze rechtbank. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet u zich vooraf per e-mail aanmelden. <p>Publiek is welkom bij zittingen van onze rechtbank. Er is nu wel maar beperkt ruimte voor publiek in de zittingszaal. </p><p>Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet u zich vooraf per e-mail aanmelden. Op deze manier kunnen we rekening houden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in onze gebouwen. </p>
Geldboetes en vrijspraak voor overtreden coronamaatregelenGeldboetes en vrijspraak voor overtreden coronamaatregelenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Gelboetes-en-vrijspraak-voor-overtreden-coronamaatregelen-.aspxArnhem6-10-2020 22:00:00De kantonrechter heeft uitspraak gedaan in ruim 20 zaken waarin een boete was opgelegd voor het overtreden van de coronamaatregelen en waartegen verzet was ingesteld. <p>De kantonrechter heeft uitspraak gedaan in 21 zaken waarin een boete was opgelegd voor het overtreden van de coronamaatregelen en waartegen verzet was ingesteld. In de meeste zaken legt de kantonrechter geldboetes van 95 euro op. Ook volgt een aantal vrijspraken. </p>
Welke zittingen gaan door bij rechtbank Gelderland (31-04 september 2020)Welke zittingen gaan door bij rechtbank Gelderland (31-04 september 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/COVID-19-zittingen-Welke-zittingen-gaan-door-bij-rechtbank-gelderland.aspxGelderland27-8-2020 22:00:00Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank op beperkte schaal weer rechtszaken fysiek. Het gaat om zaken waarin de fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten in de zittingszaal onmisbaar wordt geacht. <p>Sinds 11 mei 2020 behandelt de rechtbank op beperkte schaal weer rechtszaken fysiek. Het gaat om zaken waarin de fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten in de zittingszaal onmisbaar wordt geacht. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Overigens blijft het uitgangspunt dat de rechtbank zoveel mogelijk zaken telefonisch behandelt op schriftelijke wijze, maar ook via telefonisch horen of videozittingen. Iedere vrijdag leest u hier de zittingen voor aankomende week. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. </p>