Man veroordeeld tot 12 jaar cel voor poging tot doodslag op vrouw in Klimmen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Man veroordeeld tot 12 jaar cel voor poging tot doodslag op vrouw in Klimmen
Maastricht, 30 juni 2017

Een 35-jarige man uit Litouwen is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. De rechtbank acht poging tot doodslag op een vrouw in haar appartement in Klimmen bewezen.

Op 31 mei 2016 is de vrouw door haar partner met een grote hoofdwond in haar appartement aangetroffen. Uit de woning werden geld en methadontabletten gestolen. Als verdachte wordt een verslaafde man uit Litouwen aangemerkt. Hij had sinds kort omgang met het slachtoffer en haar partner. Zij gaven hem aanvankelijk onderdak en methadon, maar waren daarmee gestopt.

Bewijsmiddelen

Door de verdediging is aangevoerd dat de partner van de vrouw de dader zou kunnen zijn: hij had de gelegenheid en wellicht een motief. Volgens de rechtbank verdraagt dit scenario zich echter niet met de resultaten van het onderzoek. Op kleding van de verdachte is enkele dagen na het voorval bloed van het slachtoffer aangetroffen. Op een kussen, dat was gebruikt om de hoofdwond te verbinden, is in 10 bemonsteringen bloed aangetroffen met het DNA-profiel van de verdachte. Ook is zijn bloed aangetroffen op een medicijndoosje. Bij zijn aanhouding op 3 juni 2016 had de verdachte een wondje aan een vinger van enkele dagen oud. Ook had hij meer dan 200 methadonpillen bij zich.
De rechtbank komt dan ook tot de conclusie dat de verdachte het letsel aan het slachtoffer heeft toegebracht en de methadontabletten respectievelijk het geld heeft gestolen.

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

De rechtbank acht een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaar passend. Het slachtoffer is voor de rest van haar leven ernstig gehandicapt en afhankelijk van zorg van anderen. Zij kan niet meer zelfstandig functioneren. De pijn en het leed bij het slachtoffer en haar partner zwaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten