12 jaar celstraf voor seksueel misbruik van en ontucht met minderjarigen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 12 jaar celstraf voor seksueel misbruik van en ontucht met minderjarigen
Maastricht, 11 oktober 2016
Een 35-jarige man uit Heerlen is vandaag veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Hij heeft zijn dochter en 2 andere kinderen seksueel misbruikt. Ook is hij veroordeeld voor het bezit van een paar gram harddrugs. Van een vierde ontuchtfeit is de man vrijgesproken, omdat niet bewezen kon worden dat de ontucht plaatsvond in de periode die de officier van justitie ten laste had gelegd.

Seksueel misbruik

De Heerlenaar heeft zijn dochter ruim 7 jaar misbruikt. Het misbruik begon toen zij 3 jaar oud was. Het misbruik bestond onder meer uit het seksueel binnendringen bij het meisje. Bij het misbruik raakte vanaf 2008 ook een jongen betrokken, die 14 jaar was toen het ophield. Een vriendinnetje van zijn dochter is gedurende enkele weken door de verdachte onzedelijk betast.

Voldoende steunbewijs

De man heeft alles ontkend. Volgens zijn advocaat is er onvoldoende steunbewijs voor de verklaringen van de slachtoffers. De rechtbank ziet dat steunbewijs wel, onder meer in de vorm van foto’s en filmpjes van het misbruik, die werden aangetroffen op de telefoon van de man.

Twaalf jaar gevangenisstraf

Vanwege de ernst van de feiten, omdat de man heeft geweigerd om mee te werken aan een onderzoek naar zijn geestvermogens door het Pieter Baan-centrum en omdat de rechtbank de kans op herhaling groot acht, moet hij 12 jaar de cel in. Dat was ook de eis van de officier van justitie. De straf valt eigenlijk zwaarder uit, omdat de rechtbank de man van een ontuchtfeit vrijspreekt en bij een ander feit minder bewezen heeft verklaard dan de officier van justitie voor ogen heeft gestaan. Aan zijn dochter moet de man € 20.000,- betalen als schadevergoeding. Aan een ander slachtoffer moet hij ruim
€ 1.400,- betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten