15 jaar gevangenisstraf voor moord Geleen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 15 jaar gevangenisstraf voor moord Geleen
Maastricht, 28 januari 2014

Een 28-jarige man is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. 

Verdachte, een geoefend vechtsporter, heeft na een caféruzie twee uur lang buiten gewacht totdat ook het slachtoffer het café verliet. Gedurende die twee uur heeft verdachte meerdere keren gezegd dat hij het slachtoffer “zou pakken” en dat het slachtoffer dood moest. Verdachte heeft het slachtoffer met één vuistslag tegen het hoofd knock-out geslagen. Toen het slachtoffer op de grond lag, heeft hij hem tegen het hoofd getrapt en op het hoofd gestampt. Hierdoor heeft het slachtoffer zwaar hersenletsel opgelopen, is in coma is geraakt en uiteindelijk overleden. 

Gelet op het tijdsverloop (de twee uur dat verdachte buiten het café wachtte), de woorden die verdachte in die periode heeft gebruikt en de aard van het gebruikte geweld door een geoefend vechtsporter, neemt de rechtbank opzet én voorbedachte rade ten aanzien van de dood van het slachtoffer aan. 

Nu verdachte niet heeft willen meewerken aan gedragsdeskundige onderzoeken, gaat de rechtbank ervan uit dat hij volledig toerekeningsvatbaar is. 

Daarnaast wordt verdachte veroordeeld wegens het medeplegen van een uiterst intimiderende bedreiging van het gezin van een persoon die verdachte verantwoordelijk hield voor het mislopen van drugsinkomsten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten