16 jaar gevangenisstraf voor moord op Linda Minten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 16 jaar gevangenisstraf voor moord op Linda Minten
Roermond, 05 juni 2015

Rechtbank Limburg heeft vandaag een 25-jarige man uit Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaren voor de moord op Linda Minten. Op 14 oktober 2013 werd de toen 33-jarige vrouw, ook uit Venlo, in haar eigen woning om het leven gebracht. Verdachte heeft elke betrokkenheid telkens ontkend, maar op basis van zowel tactisch als technisch onderzoek van de politie, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en The Maastricht Forensic Institute (TMFI) acht de rechtbank wel degelijk bewezen dat verdachte Linda Minten met voorbedachten rade heeft gedood.

Eén van de getuigen legde diverse zeer belastende verklaringen af, onder meer dat verdachte tegenover hem een bekentenis heeft afgelegd. Bovendien verklaarde deze getuige dat hij de verdachte in de nabijheid van de plaats delict met de auto heeft afgezet en dat verdachte later die avond zijn mobiele telefoon weggooide, zijn kleding weggooide en dat de verdachte hem vertelde het wapen weggemaakt te hebben. De omstandigheden die deze getuige schetste, werden bevestigd door diens vriendin en diens moeder. Op aanwijzingen van deze getuige zijn tevens wapenonderdelen gevonden, die gelinkt konden worden aan de moord. In de woning van het slachtoffer zijn bovendien DNA-sporen van verdachte gevonden, die ook aan de moord en de wapenonderdelen gelinkt konden worden.

De verklaringen die verdachte heeft afgelegd over wat hij die avond gedaan zou hebben, acht de rechtbank ongeloofwaardig. Daarnaast acht de rechtbank andere scenario’s, die de betrokkenheid van de verdachte ontkrachten, niet aannemelijk. Niet is gebleken dat andere personen betrokken zouden zijn bij de moord.

De rechtbank vindt dat de officier van justitie bij haar eis de verschillende omstandigheden goed heeft afgewogen en volgt deze eis. Aan de nabestaanden is immens leed aangedaan en de daad van verdachte wordt gekwalificeerd als afschrikwekkend, kil en laf. Daarom veroordeelt de rechtbank verdachte tot een gevangenisstraf van 16 jaren.

Uitspraken: ECLI:NL:RBLIM:2015:4772

Uitspraken

Meest gelezen berichten