18 jaar gevangenisstraf voor wurgen bejaarde vrouw Kerkrade

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 18 jaar gevangenisstraf voor wurgen bejaarde vrouw Kerkrade
Maastricht, 11 maart 2015

De rechtbank Limburg heeft vandaag een 45-jarige vrouw uit Kerkrade veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor het doden van de 82-jarige Kathy Maassen-Kockelkoren uit dezelfde plaats. Het slachtoffer is in april 2013 in haar woonkamer gewurgd met haar eigen sjaaltje.

Het DNA van de vrouw is gevonden op de kleding van het slachtoffer en onder een vingernagel. Zij heeft alleen haar eigen belang voor ogen gehad: zij had geld nodig om drugs te kopen en meende dat het slachtoffer veel geld had. Ze is met een smoes bij de bejaarde vrouw binnengekomen, heeft haar gedood en is met onder andere de pinpas en de pincode vertrokken.

De vrouw heeft geen openheid van zaken gegeven over haar betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer en heeft uit alle macht geprobeerd haar 33-jarige medeverdachte ervoor op te laten draaien.
De verdachte moet alle kosten met betrekking tot de begrafenis aan de nabestaanden betalen.

De medeverdachte heeft later die nacht de rekening van het slachtoffer geplunderd met de pinpas en de pincode die hij van de verdachte had gekregen. Hij krijgt daarvoor vier maanden gevangenisstraf.

Meest gelezen berichten