Laden...

24 maanden gevangenisstraf in 'Valkenburgse zedenzaak'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 24 maanden gevangenisstraf in 'Valkenburgse zedenzaak'
Maastricht, 02 juli 2015

De rechtbank Limburg heeft de 21-jarige verdachte in de zogenaamde ‘Valkenburgse zedenzaak’ een gevangenisstraf van 24 maanden met aftrek van het voorarrest opgelegd.

Bewezen feiten

De man is veroordeeld voor mensenhandel. Hij heeft een minderjarig meisje (toen 16 jaar oud) ertoe gebracht om seks tegen betaling te hebben met derden. Verdachte heeft haar compleet van hem afhankelijk gemaakt en gemanipuleerd. Daarnaast is verdachte ervoor veroordeeld dat hij het minderjarig meisje heeft onttrokken aan het wettig gezag van haar ouders.

Omstandigheden

De rechtbank heeft bij het bepalen van de hoogte van de gevangenisstraf rekening gehouden met de rol van verdachte voorafgaand aan en tijdens de periode waarin het meisje als prostituee heeft gewerkt. Verdachte heeft (onder andere) de hotels geregeld, de kamers gehuurd waarin het meisje kon werken, contacten onderhouden met klanten en afspraken gemaakt met klanten en ten slotte toezicht gehouden/in de nabijheid gebleven van het meisje ten tijde van haar werkzaamheden. 
Daarnaast heeft verdachte op geen enkel moment laten zien dat hij het kwalijke van zijn handelen inziet en hij heeft bovendien geen besef getoond van wat hij bij het slachtoffer teweeg heeft gebracht.

Overigens liep verdachte nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling en heeft de rechtbank besloten dat hij niet voor een gedeeltelijk voorwaardelijke gevangenisstraf in aanmerking komt.

Schadevergoeding slachtoffer

De rechtbank wijst de schadevergoeding aan het slachtoffer gedeeltelijk toe. Verdachte moet het slachtoffer €2500 betalen.

 
Uitspraken: ECLI:NL:RBLIM:2015:5538

Uitspraken