3 vragen over de zitting rondom de 'Valkenburgse zaak'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 3 vragen over de zitting rondom de 'Valkenburgse zaak'
Maastricht , 15 april 2015

Maandag 20 april 2015 gaat om 09.30 uur de zaak rondom het in een hotelkamer in Valkenburg aangetroffen minderjarige meisje verder. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Limburg, locatie Maastricht.

Wat is de aard van de zitting van 20 april a.s.?

Deze zitting wordt een regiezitting. De rechtbank zal de stand van zaken van het onderzoek bespreken.

Op de vorige zitting van 23 januari jl. is bepaald dat het minderjarige meisje als getuige gehoord moest worden door de rechter-commissaris.
Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen in deze zaak kunnen zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging nog eventuele nieuwe onderzoekswensen kenbaar maken. De rechtbank zal daar dan ook een beslissing over nemen.

Verder heeft de officier van justitie aangekondigd de tenlastelegging te willen wijzigen. Hierover zal de rechtbank een beslissing moeten nemen.

Daarnaast zal mogelijk de vraag aan de orde komen of de verdachte langer in voorlopige hechtenis moet blijven. Wanneer een verdachte in voorarrest (voorlopige hechtenis) zit, moet de rechter elke 3 maanden toetsen of dat voorarrest verlengd moet worden.

De zitting vindt in het openbaar plaats.

Zal de verdachte aanwezig zijn tijdens de zitting van 20 april a.s.?

Dat is op dit moment nog onbekend. De verdachte mag zich laten vertegenwoordigen door zijn raadsman.

Wanneer en hoe gaat de zaak verder?

Afhankelijk van de onderzoekswensen die nog naar voren komen zal de rechtbank, in overleg met de officier van justitie en de raadsman, een datum voor de inhoudelijke behandeling proberen vast te stellen.

Informatie voor de pers

L1 verzorgt de pouleregeling voor alle audiovisuele media. Voor afname van beeld- en/of geluidsmateriaal kunt u contact opnemen met de productieafdeling van L1 via telefoonnummer 043-8506140. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten