3 vragen over de zitting rondom de zaak Venray

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 3 vragen over de zitting rondom de zaak Venray
Maastricht, 11 juni 2014

Maandag 16 juni gaat om 09.00 uur de zaak rondom de verdwijning van twee Marokkaanse mannen verder. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Limburg, locatie Maastricht.

Wat is de aard van de zitting van 16 juni?

Deze zitting wordt een regiezitting.

De rechtbank zal de stand van zaken van het onderzoek bespreken.
Op de vorige zitting d.d. 25 april 2014 is bepaald dat 8 getuigen gehoord moeten worden door de rechter-commissaris.

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen in deze zaak kunnen zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging nog eventuele nieuwe onderzoekswensen kenbaar maken. De rechtbank zal daar dan ook een beslissing over nemen.

Daarnaast zal de vraag aan de orde komen of de verdachten langer in voorlopige hechtenis moeten blijven. Wanneer verdachten in voorarrest (voorlopige hechtenis) zitten, moet de rechter elke 3 maanden toetsen of dat voorarrest verlengd moet worden.

De zitting vindt in het openbaar plaats.

Zullen de verdachten aanwezig zijn tijdens de zitting van 16 juni?

Verdachte G.G. heeft al aangegeven niet aanwezig te zijn. Voor verdachte L.G. is dit nog niet bekend.

De rechtbank heeft tijdens een eerdere zitting besloten dat beide verdachten tijdens de inhoudelijke behandeling van hun zaak aanwezig moeten zijn. Tijdens de pro forma- en regiezittingen kunnen zij zich laten vertegenwoordigen door hun advocaat.

Wanneer en hoe gaat de zaak verder?

Afhankelijk van de onderzoekswensen die nog naar voren komen en de voortgang van de getuigenverhoren, is de rechtbank voornemens om in september nog een pro forma zitting in te plannen. De inhoudelijke behandeling zou mogelijk in november kunnen plaatsvinden.

Alle verdere zittingen in deze zaak worden ook in Maastricht behandeld.

Informatie voor de pers

L1 verzorgt maandag 16 juni 2014 de poolregeling voor alle audiovisuele media. Voor afname van beeld- en/of geluidsmateriaal kunt u contact opnemen met de productieafdeling van L1 via telefoonnummer 043-8506140.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten