5 jaar gevangenisstraf voor gewelddadige woningoverval in Mheer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 5 jaar gevangenisstraf voor gewelddadige woningoverval in Mheer
Maastricht, 05 december 2017

De rechtbank Limburg heeft vandaag twee mannen veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor een gewelddadige woningoverval op 12 augustus 2017 in Mheer.

Woningoverval

De verdachten zijn in de nacht van 12 augustus 2017 de woning van de slachtoffers binnen gedrongen en hebben de slachtoffers mishandeld om aan geld te komen. Eén van hen werd zo hard op zijn onderbeen geslagen dat hij een gecompliceerde breuk aan het scheenbeen opliep. De slachtoffers werden over hun hele lichaam fors mishandeld. Omdat de slachtoffers 112 gebeld hadden en de politie arriveerde, vluchtten de verdachten. Zij werden ter plaatse op heterdaad aangehouden.

Medeplegen

De verdachten hebben bekend dat zij in de woning zijn geweest en uit waren op geld. Ze herinneren zich niet meer wat zij nu precies in de woning hebben gedaan, maar dat kan uit het overige bewijs worden afgeleid. Omdat de verdachten gezamenlijk optraden, is er sprake van medeplegen en dan is het niet noodzakelijk om precies te achterhalen wie nu wat heeft gedaan. De slachtoffers lijden nog steeds onder de lichamelijke en psychische gevolgen.

5 jaar gevangenisstraf

De rechtbank legt vanwege de ernst van het feit 5 jaar gevangenisstraf op. Dit is in overeenstemming met de oriëntatiepunten die rechtbanken hanteren. Strafverminderende factoren ziet de rechtbank niet, ook al heeft de verdediging gepleit voor aanzienlijk lagere straf.

Eén van de verdachten wordt ook nog veroordeeld voor het bezit van amfetamine, maar daarvoor wordt geen extra straf opgelegd. Van een eerdere poging tot inbraak in de woning van de slachtoffers worden de verdachten vrijgesproken.

De verdachten moet aan de slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten