9 jaar gevangenisstraf wegens doodslag op ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > 9 jaar gevangenisstraf wegens doodslag op ex-partner
Roermond, 17 november 2016

De rechtbank Limburg heeft vandaag een gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd aan een 29-jarige vrouw omdat zij op 4 december 2015 haar ex-partner in zijn stacaravan in Sevenum met 1 messteek om het leven heeft gebracht. De gevangenisstraf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Verklaring verdachte

De verdachte heeft verklaard dat zij niet weet wat er is gebeurd, maar dat het slachtoffer mogelijk in de keuken in het mes is gevallen dat zij in haar hand hield toen zij vlees voor haar hond aan het snijden was. Dit moet zijn gebeurd toen zij het slachtoffer van zich afduwde omdat hij tegen haar wil seks met haar wilde hebben. Het slachtoffer heeft daarbij zijn evenwicht verloren en is op zijn knieën gevallen. Verdachte vermoedt dat hij op dat moment in het mes viel zonder dat zij dit merkte. Er zou met andere woorden sprake zijn geweest van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Rechtbank oordeelt anders

De rechtbank is op basis van de resultaten van verschillende onderzoeken van oordeel dat de door verdachte geschetste gang van zaken niet aannemelijk is. Zo is het mes waarmee het slachtoffer is gestoken niet het mes waarmee het hondenvoer is gesneden. De plekken waar in de stacaravan bloedsporen zijn gevonden, komen ook niet overeen met de verklaring van verdachte dat het slachtoffer in de keuken door het mes is geraakt. Tenslotte past de aard van het letsel niet bij een val waarbij verdachte niet zou hebben gemerkt dat het slachtoffer diep in het mes was gevallen. Volgens de rechtbank is er dus geen sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Zij komt tot de conclusie dat verdachte het slachtoffer heeft gedood door hem met een mes in de borst te steken.

Straf

De rechtbank komt tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 9 jaar omdat verdachte het leven van haar ex-partner heeft afgenomen en daarmee ook zijn nabestaanden en anderen die met hem waren begaan veel leed heeft aangedaan.

Verdachte en het 47-jarige slachtoffer hadden een relatie achter de rug waarin geweld voorkwam, al dan niet onder invloed van alcohol. Toch zochten zij op 4 december 2015 elkaars gezelschap weer op met als tragische afloop de dood van het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten