AWACS-problematiek opnieuw voor de rechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > AWACS-problematiek opnieuw voor de rechter
Maastricht, 13 juni 2017

Donderdag 15 juni 2017 behandelt de bestuursrechter van de rechtbank Limburg 2 zaken over de AWACS-problematiek. De rechtbank moet beoordelen of 2 beslissingen over geluidoverlast en schadevergoeding konden worden genomen.

Waar gaan deze zaken over?

De eerste zaak gaat over een verzoek uit 2012 van de Vereniging Stop Awacs Overlast. In dat verzoek heeft de vereniging de minister van Defensie verzocht maatregelen te nemen die leiden tot beëindiging van de geluidsoverlast van AWACS-vliegtuigen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelde dat de minister een nieuwe beslissing hierover moest nemen. Die nieuwe beslissing, waarin de minister het bezwaarschrift van de Vereniging opnieuw ongegrond heeft verklaard, moet de rechtbank nu beoordelen.

De tweede zaak gaat over een verzoek uit 2013 van ongeveer 180 bewoners uit oostelijk Zuid-Limburg. In dat verzoek hebben zij de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu verzocht om toekenning van een schadevergoeding voor de immateriële schade als gevolge van jarenlange geluidsoverlast. Evenals in de andere zaak zijn in deze procedure de bezwaren opnieuw ongegrond verklaard. Ook deze beslissing dient de rechtbank nu te beoordelen.

Locatie en tijdstip

De zitting van de meervoudige kamer vindt plaats in Maastricht (Sint Annadal 1) en begint om 09.30 uur.


29 juni 2017: Aanvulling op dit bericht
De rechtbank zal uitspraak doen op uiterlijk 7 september 2017.

Uitspraken

Meest gelezen berichten