Aanhouding strafzaak in verband met verschoningsverzoek rechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Aanhouding strafzaak in verband met verschoningsverzoek rechter
Roermond, 22 juli 2015

Vrijdag 24 juli staat bij de rechtbank Limburg, locatie Roermond, om 09.00 uur de strafzaak tegen G.K. op de rol. G.K. wordt van diverse feiten verdacht. Een van de feiten waarvan G.K. verdacht wordt, betreft een poging tot zware mishandeling van een aantal politiefunctionarissen op 22 augustus 2013 te Heerlen, door met een auto op deze functionarissen in te rijden.

De zaak tegen G.K. wordt aangehouden en zal vrijdag a.s. niet inhoudelijk worden behandeld.

Verschoningsverzoek

Eén van de drie rechters die op deze zaak staat ingepland heeft op 21 juli 2015 aan de wrakingskamer verzocht hem te verschonen van de behandeling van deze zaak.
 
De betreffende rechter maakte namelijk ook deel uit van de meervoudige kamer in de zaak van de veroordeelde agent (ECLI:NL:RBLIM:2015:6059) en G.K. wordt door het Openbaar Ministerie verweten o.a. die agent te hebben willen mishandelen. De rechter wil voorkomen dat een schijn van partijdigheid ontstaat en heeft daarom verzocht een andere rechter deze zaak te laten overnemen.
 
Dit verschoningsverzoek wordt binnenkort behandeld door de wrakingskamer. De betreffende strafzaak wordt in afwachting van het oordeel van deze kamer voor onbepaalde tijd aangehouden.

Algemene informatie

Op onze website vindt u meer informatie over:
- verschoningsprotocol
- onpartijdigheid van de rechter
- leidraad nevenfuncties
- gedragscode rechtspraak
- wraking

Uitspraken

Meest gelezen berichten