Automobilist krijgt 3 jaar cel voor inrijden op fietser

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Automobilist krijgt 3 jaar cel voor inrijden op fietser
Maastricht, 26 oktober 2016

Een 40-jarige inwoner van Geleen heeft vandaag door de rechtbank Limburg 3 jaar cel opgelegd gekregen omdat hij op 28 juni 2016 op de Rijksweg-Zuid te Geleen op een 35-jarige fietser is ingereden.

Wat is er gebeurd?

De man is met aanzienlijke snelheid tegen het verkeer in het fietspad opgereden, waarna hij achter het slachtoffer is aangereden. Het slachtoffer kon daarbij geen kant op. De man heeft niet geremd, maar heeft het slachtoffer met aanzienlijke snelheid van achteren aangereden.

Poging doodslag

Als een auto met aanzienlijke snelheid inrijdt op een fietser, bestaat de kans dat de fietser hierbij dodelijk verongelukt. Verdachte heeft die kans op de koop toegenomen. De rechtbank Limburg acht dan ook bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag.

Celstraf

De rechtbank is van oordeel dat een gevangenisstraf de enige passende straf is. Voor een voltooide doodslag wordt meestal een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd. Omdat het in deze zaak om een poging gaat, vindt de rechtbank de helft passend en veroordeelt de man dan ook tot een celstraf van 3 jaar.

Zie ook actualiteit: 3 jaar cel voor steken met mes vlakbij hart

Uitspraken

Meest gelezen berichten