Avondzitting voor ondernemers met als thema 'Veilig Ondernemen'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Avondzitting voor ondernemers met als thema 'Veilig Ondernemen'
Maastricht, 23 september 2016

Wilt u als ondernemer zelf zien wat er gebeurt met uw aangifte van winkeldiefstal, oplichting, zakkenrollerij of andere misdrijven tegen ondernemers? Op woensdag 5 oktober organiseert de Rechtbank Limburg een speciale avondzitting in samenwerking met het Arrondissementsparket Limburg. De zitting vindt plaats op onze locatie Maastricht en start om 18.30 uur.

Week van de Veiligheid

De avondzitting is een eenmalig initiatief in het kader van de Week van de Veiligheid en is geïnitieerd door MKB Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond.

Politierechter

Tijdens deze avondzitting behandelt de rechtbank (echte) zaken die te maken hebben met criminaliteit tegen ondernemers, zoals belediging, diefstal, bedreiging en verduistering. De rechter en officier van justitie zullen na elke zaak met de aanwezige ondernemers in gesprek gaan over hun aanpak en hun afwegingen. Welke afweging zouden de ondernemers maken? Wat zouden zij anders gedaan hebben? Denken zij vaker dat er een te lichte straf wordt uitgedeeld? Of juist niet? Dan is dit de gelegenheid voor hen om zelf te ervaren hoe een straf­zaak verloopt, hoe de strafmaat bepaald wordt en daar vragen over te stellen.

Aanmelden

Bent u ondernemer? Dan kunt u de zitting bijwonen. U moet zich dan van te voren aanmelden in verband met de beveiliging. Aanmelden kan online via: http://www.lltb.nl/week-van-de-veiligheid-2016

Uitspraken

Meest gelezen berichten