Beroep stichting ECI over stopzetten subsidie voor muziekonderwijs ongegrond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Beroep stichting ECI over stopzetten subsidie voor muziekonderwijs ongegrond
Roermond, 16 februari 2015

De rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan in een zaak tussen de stichting ECI en de gemeente Beesel. De zaak gaat over het stopzetten van de subsidie voor muziekonderwijs.

Vanwege een dalend aantal cursisten en een stijging van kosten besloot de gemeente Beesel de subsidierelatie met de stichting ECI per 1 juli 2014 te beëindigen. De stichting ECI kreeg hier zes maanden van te voren bericht over. De discussie ging over de vraag of die termijn redelijk is.

De rechtbank vindt een periode van zes maanden lang genoeg om maatregelen te treffen en de gevolgen van de subsidiestop op te vangen. De subsidie werd steeds voor een schooljaar verleend en de gekozen einddatum sluit aan bij het begin van het nieuwe schooljaar. Hoewel de beëindiging van de subsidierelatie binnen een half jaar natuurlijk nadelige financiële gevolgen heeft voor de stichting ECI, zijn die gevolgen te overzien. De rechtbank vindt de termijn van zes maanden daarom redelijk en verklaart het beroep van de stichting ECI ongegrond.

Uitspraken

Meest gelezen berichten