Beslissing over vervolg strafzaken Stichting Gehandicaptenzorg Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Beslissing over vervolg strafzaken Stichting Gehandicaptenzorg Limburg
Roermond, 10 november 2017

Deze week hield de rechtbank Limburg op meerdere dagen een regiezitting in de strafzaken tegen twee verdachten die beschuldigd worden van (kort gezegd) verduistering, valsheid in geschrifte en oplichting. Dit rondom zorggelden bij de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg. Afgelopen maandag deed de advocaat van de verdachten een groot aantal verzoeken en op woensdag reageerde de officier van justitie daar op. Vandaag heeft de rechtbank op alle verzoeken beslist.

Proces-verbaal

Het proces-verbaal van de zitting, waarin die beslissingen zijn opgenomen, is hieronder bij 'uitspraken' na te lezen. Kort samengevat vindt de rechtbank dat het recht op een eerlijk proces niet is geschonden en dat er daarom geen reden is voor niet-ontvankelijk verklaring van de officier van justitie.

Getuigen

De rechtbank wijst toe dat nog twee getuigen worden gehoord en dat stukken van vergaderingen van de Raad van Toezicht worden toegevoegd aan het dossier.

Voorjaar 2018 inhoudelijke behandeling

De planning van de rechtbank is om de zaken van beide verdachten in het voorjaar van 2018 inhoudelijk te behandelen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten