Beslissing op verzoek OM in Landlord-zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Beslissing op verzoek OM in Landlord-zaak
Maastricht, 25 januari 2013

In de zaak Landlord heeft het OM vorige week de rechtbank verzocht om terug te komen op haar eerdere beslissing dat de kluisverklaringen van P.H. aan het dossier moeten worden toegevoegd. Het OM heeft daarom gevraagd, omdat het zich op het standpunt stelt dat het de kluisverklaringen onder geen beding kan toevoegen aan het dossier, omdat het OM zich gebonden acht aan toezegging die zij aan P.H. hebben gedaan.

De rechtbank komt niet terug op haar eerdere beslissing dat de verdediging de kluisverklaringen moet kunnen inzien. Omdat het OM de kluisverklaringen niet wil of kan toevoegen aan het dossier, heeft de rechtbank gezocht naar een andere mogelijkheid, waarbij voldoende recht wordt gedaan aan het verdedigingsbelang. Die mogelijkheid bestaat uit het overleggen van de kluisverklaringen aan de RC en het inzien daarvan door de RC, advocaten en de zaaksofficieren. De rechter-commissaris zal hierover een proces-verbaal opmaken dat aan het dossier wordt toegevoegd.

De rechtbank zal verder gaan op maandag 18 maart.

Uitspraken

Meest gelezen berichten