Bestuursrechter kijkt opnieuw naar vergunningen Solar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Bestuursrechter kijkt opnieuw naar vergunningen Solar
Roermond, 07 juli 2017

Op 14 juli 2017 om 10.00 uur wordt door de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg in het gerechtsgebouw in Roermond een verzoek om voorlopige voorziening behandeld over het Solar-weekend dat wordt gehouden van 3 tot 6 augustus 2017.

Het verzoek is ingediend namens 28 omwonenden en in de buurt gevestigde ondernemers. Verzocht wordt om de vergunningen te schorsen, wat zou neerkomen op een verbod van het evenement of, als de voorzieningenrechter dat te ver vindt gaan, om in elk geval beperkingen op te leggen wat betreft het niveau en de eindtijden van het geluid van de camping van Solar.

Over de vergunning voor Solar 2015 heeft de rechtbank in een uitspraak van 21 april 2017 geoordeeld dat die op enkele punten te kort schoot. Tegen die uitspraak loopt hoger beroep bij de Raad van State. Bij de vergunning voor 2017 is rekening gehouden met de uitspraak van de rechtbank maar de verzoekers vinden dat de vergunning voor 2017 nog steeds onvoldoende aan hun bezwaren tegemoet komt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten