Bevel tot bewaring in Venrayse zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Bevel tot bewaring in Venrayse zaak
Roermond, 11 april 2014

Vandaag zijn aan de rechter-commissaris in de rechtbank Limburg de verdachten L.G.en G.G. voorgeleid. De rechter-commissaris heeft tegen beide verdachten een bevel tot bewaring voor een termijn van veertien dagen verleend.

De rechter-commissaris heeft geoordeeld dat er in deze zaken sprake is van een zogeheten novum; een feit dat of omstandigheid die eerder niet bekend was.

Dit novum, een verklaring van een getuige, is gelet op de inhoud daarvan voor de rechter-commissaris reden om ernstige bezwaren tegen beide verdachten aanwezig te achten; er is meer dan alleen een verdenking.

Ook zijn er naar het oordeel van de rechter-commissaris gronden (redenen) om de verdachten langer vast te houden. Zo moet er nader onderzoek verricht worden naar aanleiding van dit novum. Daarnaast heeft de rechter-commissaris als reden voor de voorlopige hechtenis de zogeheten “geschokte rechtsorde” aangenomen. Er is in dit geval niet alleen sprake van een zeer ernstig feit, maar ook is er nu een zeer uitgebreide en gedetailleerde verklaring, waarin schokkende en gruwelijke details worden genoemd over wat zich destijds zou hebben afgespeeld. Dat is de reden dat er nu (opnieuw) sprake is van een geschokte rechtsorde.

Uitspraken

Meest gelezen berichten