Bezwaren tegen vestiging Intersport op Gardenz verworpen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Bezwaren tegen vestiging Intersport op Gardenz verworpen
Roermond, 23 februari 2016

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft uitspraak gedaan in de zaak over de tijdelijke vestiging van een Intersportwinkel op het Gardenz-terrein in Sittard-Geleen. Het college van de gemeente Sittard-Geleen had hiervoor een omgevingsvergunning verleend. Een omgevingsvergunning was nodig, omdat een Intersport op die plek in strijd is met het bestemmingsplan. Het bestemming staat namelijk slechts woninginrichting, doe-het-zelf en tuincentra op het terrein toe. Een aantal concurrerende (sport)winkels maakte bezwaar. Zij vrezen verdergaande leegstand in Sittard-Geleen en oneerlijke concurrentie voor hun bedrijven. Zij vroegen de voorzieningenrechter daarom het besluit van het college te schorsen.

Oordeel voorzieningenrechter

De tijdelijke vestiging van Intersport op het Gardenz-terrein is onderbouwd met een rapport. In dat rapport is op alle belangrijke aspecten ingegaan en hierin is een onderbouwing gegeven van de noodzaak van de tijdelijke vestiging. De voorzieningenrechter is van oordeel dat het college op basis van dit rapport de omgevingsvergunning heeft kunnen verlenen. Daarbij is ook van belang dat het hier gaat om een afwijking voor een andere branche; voor het overige is er geen strijd met het bestemmingsplan. Verder heeft de voorzieningenrechter van belang gevonden dat het niet de taak van het college is om, bij een besluit als dit, bedrijven tegen de vestiging van een concurrerend bedrijf te beschermen. Vrees voor concurrentie kon dan ook geen reden zijn voor het college om de omgevingsvergunning te weigeren. De voorzieningenrechter heeft het verzoek daarom afgewezen. Dit betekent dat de vestiging van Intersport op het Gardenz-terrein – in ieder geval voorlopig – door kan gaan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten